Radek Ketzl

Hotelový housekeeping jako zločinci... podle cizinecké policie...

20. 03. 2017 10:49:11
Ta cesta k socialismu je postavená naruby. Všemocný státe, musíš přidat, abychom si toho nevšimli!!! A nám, "Jen vydrž prťka, jen

Měl to být další pracovní den v našem hotelu. Vydělat pár peněz pro majitele a pro sebe, udělat několik meetingů, abychom se pokusili zlepšit kvalitu, atd...

Naše kolegyně z housekeepingu (název pro uklízečky a pokojské) dorazili již před sedmou hodinou ranní, stejně tak kolegové z restaurace a poté ostatní oddělení.

Kolegyně pokojské a uklízečky jsou, řekl bych, k poměru mzdy a výkonu práce, nejefektivnější pracovní sílou v hotelu. I přes nízké mzdy k nám jedou až z Ukrajiny nebo jiných východních zemí, aby si více vydělali, ve většině případů posílají část své mzdy zpět své rodině do své rodné země. Zdůrazňuji, že z naší domácí pracovní síly tuto práci nikdo nechce vykonávat - nejspíš mladí radši studují na VŠ čerpání evropských fondů a rovnost nad nejvyšší rovnost všech rovností.

Jdu si kolem 8. hodiny ranní po lobby, když před hotelem náhle zastaví policejní dodávka, z ní vyběhne 8 policistů v civilu, kteří se rozeběhnou do hotelu. Každý z nich má placku na řetězu kolem krku a zbraň viditelně usazenou na opasku.

Dva z nich, asi hlavní vedoucí, se zastaví na recepci a ostatní se rozeběhnou do výtahů. Nu, jdu se zeptat, co se děje. Prý zátah na nelegální pracovníky! A co ti ostatní policajti, co nám běželi do prostor našeho hotelu, jsem se zeptal. Běželi je (pracovnice housekeepingu) zadržet, aby jim neutekli.

Zkráceně - po dvou hodinách prohlížení nějakých papírů od společnosti (pracovnice jsou u nás externě) zjistili, že mají pracovní povolení na Polsko a ne Česko. Taková paralela s rohlik.cz.

Z 9 kolegů a kolegyň nám doslova okamžitě odvezli 6 pracovnic a jednoho pracovníka. Co jsme měli dělat? Kdo bude uklízet pokoje? 40 příjezdů a 40 odjezdů za jeden den na dvě kolegyně..? Na to náš drahý stát, který se tak stará o naše blaho, nepomyslil. No nic, kolegyně z kanceláří zanechali své práce a utíkali na pomoc při úklidu pokojů, aby jsme mohli hosty ubytovat. Jen tak tak se to zvládlo udržet provoz, aby si toho hosté nevšimli.

Shrňme si to - úcta k soukromému vlastnictví (doslova vtrhli do soukromého objektu) a předmětu podnikání (policejní placky na krku a zbraně u pasu viditelně ukotvené - zde jako hotel riskujeme reputaci ze strany hostů - vždyť jako host v hotelu, který uvidí běhat ozbrojené policajty - cítili byste se bezpečně?). Navíc, ti ukrajinky a jiné, chodí zde do práce, respektují naši kulturu a jejich společnost tu platí daně za tyto služby, které nám fakturuje.

No, a navíc, zatím, co nám stát komplikuje opět život, na Václavském náměstí si pobíhají desítky pochybných individuálů (černochů), kteří Vám s mrknutím oka nabízejí viagru, drogy a kondomy, a to se jen procházíte večer Starým Městem.

Zákony jistě musí být ctěny, avšak zdravý rozum občas nestíhá.

rohliku.cz, soucítím s Vámi!

Autor: Radek Ketzl | karma: 26.86 | přečteno: 858 ×
Poslední články autora