Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Chudák přepracovaný pan Babiš a loajální pan Pilný

Po shlédnutí dílu Interview ČT24 s Ivanem Pilným, poslancem za ANO, nově kandidátem na ministra financí se mi chtělo smát, brečet, křičet... Co já vím! Podívejme se na rozhovor.

Nejprve nám pan Pilný vysvětlil, proč je nutné tuto krizi řešit, vzít zodpovědnost v této situaci a ukončit tyto hry - prý je to z důvodu, že to poškozuje občany této země i ekonomiku. Na takový bonmot nemá ani Zeman. To by mě zajímalo, co může být lepšího než nečinnost této vlády, která nás za celé své období jenom masíruje regulacemi, nařízeními, daněmi a celkově jenom buzeruje? Jaká je to krize, pane Pilný? To je "jen" předvolební boj v politice, ač zbytečně vyhrocený Zemanem. A víte proč? Protože dnešní prezident dostal jaksi zvláštní mandát přímou volbou a tak si daný prezident vyvozuje svoji úlohu tímto způsobem, než-li by tomu bylo v případě volby Parlamentem ČR. Zatleskejte si ti, co přímou volbu podporovali. Pak si zatleskejte v ČSSD, ANO a KDU - Vy můžete za danou situaci, nikdo jiný.

Jo, a tu krizi, co prý chtěli v ANO vyřešit tím, že budou trvat na paní Schillerové jako kandidátce na ministra financí i přesto, že premiér danou žádost odmítl. Jedna s hvězdičkou! (Ale to už je historie, pan Pilný FOR ministr financí).

Dále pan Pilný oznámil, že je potřeba připravit daňovou reformu, která by zajistila lepší výběr daní. Divím se, myslel jsem, že EET to má za cíl... A náhle chválí pan Pilný pana Babiše za jeho FANTASTICKOU práci, kterou provedl s výběrem daní a cituji "a to je samozřejmě pro Českou republiku a její ekonomiku dobrá zpráva... a stále musíme využívat zdroje na její podporu, které jsou ve veřejných financí." Pan Babíš udělal tak fantastickou práci, že musí vybrat ještě více a čím více vyberou, tím nám všem bude lépe - nebo jenom jim tam nahoře?

Pan Pilný: "... jako, jestli ještě máme něco udělat pro lidi během těch pěti měsíců, musí se ta vláda stabilizovat co nejrychleji." Sorry jako! Ale nevím o jediné pozitivní věci, která by pro nás občany Vaše vláda udělala!

Moderátorka Witowská: "A má tato vláda Vaší důvěru...jako celek?" Otázka pro člena vládní strany, ale počkejte si na odpověď. Prý udělala vláda slušnou práci, stabilní a opět udělala pro lidi spoustu věcí a navzdory pár rozmíškám ji důvěru dává. Potom mě pan Pilný zaskočí - "Za růstem ekonomiky stojí podnikatelé, NE vláda". Jsem v šoku, pozitivním. Správně! A přesto pan Pilný spolu s ostatními hází těmto podnikatelům klacky pod nohy, celé jejich působení! Protimluva?

Malá vsuvka proslovu pana Babiše v Poslanecké sněmovně: "Nevidím sebemenší důvod, proč bych měl rezignovat a nebudu rezignovat!" Jako malé dítě? Ne, jako spousta komunistů, socialistů i diktátorů v historii!

Moderátorka panu Pilnému podává otázku, zda je normální, když pan Babiš stále mění prohlášení na nesrovnalosti s jeho osobou - dluhopisy, Čapí hnízdo, ovlivňování médií, atd. Pan Pilný opět nezapomene připomenout, že pan Babiš je silným ministrem financí, a že odvedl skvělou práci. No a také, že vzal odpovědnost v dané situaci a nechá se odvolat. On se může nenechat odvolat?

Proč nerezignuje sám v dané situaci, ptá se moderátorka. Host odvětí: "Proč by odcházel, když výsledky má a odvádí svoji práci dobře?" Opět se ptám, jakou dobrou práci? Jaké výsledky? Přes 13 tisíc úředníků navíc, vyšší kontroly podnikatelů, atd...

Dále se pan Pilný vyznamenal prohlášením, že pan Babiš pracuje hodně, je toho na něj hodně a prostě občas udělá chybu. Prosím? Host pokračuje: "Každý dělá chybu, obzvlášť, když je tak přepracovaný a exponovaný jako je pan ministr". Ach jo....

Na video záběru se pan Babiš vyslovuje o jeho posledním umístění na kandidátce za Středočeský kraj ve volbách. Avšak se stal lídrem nakonec. A pan Pilný brání svého soudruha: "Ten nápad pana Babiše nebyl geniální." No, pokud geniální věc není geniální, prohlaste ji na veřejnosti a pak udělejte něco jiného, více geniálního.

Třešnička na dortu přichází. Moderátorka paní Witowská se dotazuje hosta, zda nelituje vyškrtnutí kandidatury z Královehradeckého kraje. Natož pan Pilný odvětí: "Zaprvé to, co mi vadí, není, že tam nekandiduji, ale vadí mi, že jsem tam odstoupil od spousty rozdělné práce. CHTĚL JSEM UDĚLAT Z HRADCE KRÁLOVÉ CHYTRÉ MĚSTO, chtěl jsem tam prosadit digitální vzdělávání." A žádná média neprotestují?! Takový nápad by nevyšel ani ze soudruha Jakeše! Politik udělá z města CHYTRÉ město! Je vidět, že sociální inženýři chytají druhou mízu.

Pan Pilný specifikuje také, že kontrolní hlášení, EET, zajišťovací příkaz, a další nemají za účel zvýšení byrokracie podnikatelům, ale za narovnání prostředí, aby všichni, všichni platili daně a bylo rovné prostředí. Pane Pilný, a co dotace, co daňové úlevy, co progresivní zdanění, to nevytváří nerovnost, samozřejmě, že ano, ne každý dosáhne na dotace, na daňové úlevy!!! A Vaše vláda chce narovnávat prostředí, která ho celý čtyři roky ničí. A k tomu dodá, že účelem je stabilizace podnikatelské prostředí. Ten pán se úplně pomátl! Opět prohlašuji, výběr daní vázne z důvodu vysokých odvodů podnikatelů! Pochopte to už!

Host se dále vyjadřuje k neplacení daní "před EET" - prý ti, co platili daně, byli automaticky vyřazeni z konkurenčního boje, protože ten, který daně neodváděl, měl konkurenční výhodu. A tento pán by měl být Ministrem financí. To znamená, že ten, který podvádí má "konkurenční výhody" dle pana Pilného, nebo přeloženo, komu zbyde více peněz má "konkurenční výhodu". Asi by to chtělo otevřít učebnici ekonomie, pane Pilný.

Poslední video - pan Babiš s prohlášením, že oproti minulému roku vybrali o 24 mld Kč více, a jakou záslužnou práci udělali. V překladu, vybrali všem lidem a firmám peníze z kapes - už to lidi pochopte, že ty peníze nepadají z nebe! A pan Pilný na to odpoví, že je brzo na to proklamovat vyšší výběr daní díky EET, a tak zpochybní prohlášení svého předsedy v přímém přenosu. Opět zoufalství - tato vláda jistě nemá sebemenší zásluhu na výkonosti ekonomiky a následném výběru daní.

Nejde tedy o jednotlivosti, které jsou výše zmíněny - jsou to médii vyostřené politické akty, o nichž víme, že v posledních letech nabírají jiné úrovně, vulgární. Nesouhlasím třeba i s odposlechy, které byly provedeny na panu Babišovi a hrátky mezi Zemanem a Sobotkou. Avšak jde tu vždy podle mne o to, jak se stát plete lidem do životů. Dnešní vláda se pletla a plete hodně, tato vláda si snaží urvat od nás, co může - nejen peníze, ale také zásluhy za pozitivní stav ekonomiky, jak používá ANO, a to je předvolební hra, také.

Opět se ukazuje, že bez ideologie politiku nelze dělat. A pokud někdo tvrdí, že není politik, nebude tradiční politiku hájit, a může vést stát jako firmu a třeba, že spasí svět, stejně je to socialisticky smýšlející člověk, tak jako pan Pilný, pan Babiš a ostatní.

PS: Europarlament vyzval k potrestání Maďarska za stále se více odklánění od hodnot Evropské unie. Dle serveru Evropského parlamentu: "Stalo se tak podle článku 7 smlouvy o EU, který stanoví, že členské státy musejí dodržovat základní lidská práva, postupovat v souladu s principy právního státu a demokracie."

Dále na serveru cituji:

Současná situace v Maďarsku je podle usnesení Evropského parlamentu důvodem k zahájení řízení, které může vést k sankcím vůči Maďarsku.

• Poslanci vidí vážné zhoršení situace v oblasti právního státu a demokracie

• Kontroverzní zákony musí být zrušeny a návrhy staženy

• Využívání fondů EU v Maďarsku se musí dostat pod drobnohled

 A všichni europoslanci za ANO souhlasili...

To je nám panečku demokracie. Evropské hodnoty tedy jsou ty, které nám někdo v Bruselu nastaví, a které se mění dle libosti bruselských elit. Pokud je nebudeme dodržovat, hrozí ztráta dotací a sankce. Kéž by se to stalo naší České republice. Ale na to nemají naši politici motivaci! 

 

 

 

Autor: Radek Ketzl | čtvrtek 18.5.2017 8:37 | karma článku: 28,19 | přečteno: 1202x
  • Další články autora

Radek Ketzl

Bez voleb a s koncentráky v Německu

Již před březnem 2020 jsme nežili ve svobodné společnosti. Můžeme říci, že jistá míra totalita byla i před tím. Politici však využili koronavirus ve svůj prospěch a náš život nabral jiný rozměr.

18.2.2021 v 12:39 | Karma: 19,33 | Přečteno: 474x | Diskuse| Politika

Radek Ketzl

Napsal jsem Babišovi prosbu

Zoufalství se o mě pokouší. Zavřou nás znovu? Na jak dlouho? Budeme mít na provozní náklady? Budeme mít na splátky úvěru? Budeme mít na to, abychom nahradili rozbitou postel, světlo v hotelovém pokoji?

14.12.2020 v 11:59 | Karma: 19,60 | Přečteno: 876x | Diskuse| Politika

Radek Ketzl

Podařilo se jim to

Našli si důvod, kterým nás začali ovládat. Někteří jsou obětní beránci, někteří (jako Hamáček a spol.) to dělají za jediným cílem, ovládnout nás.

10.12.2020 v 11:00 | Karma: 27,62 | Přečteno: 841x | Diskuse| Politika

Radek Ketzl

S Covidem k totalitě

Cesta k totalitě vydlážděná jak jinak než dobrými skutky našich hodných a tvrdě pracujících vládních představitelů. Za přikyvování občanů a médií.

23.10.2020 v 10:21 | Karma: 16,48 | Přečteno: 336x | Diskuse| Politika

Radek Ketzl

Nejsem majetkem státu!

A přesto mám pořád pocit, že někde v Katastru občanů ČR mám v kolonce Vlastnické právo napsáno "Stát (Vlády) ČR".

4.2.2020 v 13:54 | Karma: 33,52 | Přečteno: 1138x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1228x
Podnikatel

 

Seznam rubrik