Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Novináři "nová elita", Rychetský komunista, Dvořák nadčlověk, Lavrov a BBC

A nezapomeňme na ČT, z které se klube nebezpečná instituce. Nějaký divný chaos v té naší společnosti. Spousty lidí, institucí i hlavních představitelů vystrkují růžky a volají po ochraně před námi obyvateli pomocí zákonů.

Nejdříve ti naši novináři. Syndikát novinářů bude prostřednictvím Social Watch sledovat nejen sociální média a urážky, které budou vysloveny vůči novinářům, zdokumentují a jejich autora dají k soudu.

"Už jsme se nemohli dívat na to, jakým způsobem se šíří mezi veřejností, hlavně na sociálních sítích, právě urážky na novináře," uvedl v Newsroom ČT24 Marek Zouzalík, předseda Syndikátu novinářů ČR.

Myslel jsem, že žurnalistika je jako každý jiný obor. Netušil jsem, že je něco více, že je nadřazeno jiným povoláním. Tedy je zde subjekt, jehož předmětem podnikání je poskytování informací (ať už jakýchkoli), jenž kupuje spotřebitel. Ten je nebo není spokojen s jejím obsahem a na základě dané informace (formou novin, atd.) kupuje nadále nebo si koupí informaci od jiného subjektu. Pokud je nespokojený s poskytnutou informací, má nárok danou službu kritizovat. A hle, nemá! Žurnalistika musí zůstat zproštěna kritice, jinak ztratí nezávislost. Ono tu kritiku, ať už vulgární v některých případech (kterou samozřejmě neschvaluji), si asi občas zaslouží, tedy konkrétní novináři, kterým jejich kodex vůbec nic neříká. Asi si nepoložili otázku, proč se tolik kritiky na novináře snáší... Nedovedu si představit, že mi přijde host do hotelu, a když nebude spokojen, budu vykřikovat, že je to ohrožení svobody podnikání. Nebo budu žalovat dané hosty za negativní komentáře ze sociálních sítí, že jsou negativní či sprosté.

Pan Rychetský, předseda Ústavního soudu od roku 2003. Minulý týden vyšel rozhovor s panem Rychetským na serveru ihned.cz. Výroků typu "Naše civilizace prožívá krizi, je svým způsobem vypotřebovaná." je více, nicméně jeden, který mne zarazil v rozhovoru je následující tvrzení, že sociální media jsou nepřítelem ústavního řádu a dodává: "Pro mě bylo příjemné překvapení, že Spolková republika přijala zákon, který umožňuje bezprostřední cenzuru a zásahy do obsahu sociálních sítí."

Kde jste strážci demokracie! Předseda Ústavního soudu, bývalý disident, podporuje cenzuru. V Ústavě ČR se vyskytuje slovo svoboda několikrát a tyto svobody jsou (by měly býti) pod ochranou soudní mocí. Tak už asi ne...

A navíc cituji Miroslava Macka o p. Rychetským:" Dokonce vstoupil do KSČ. Ostatně, jak jinak? Pochází přece z kované komunistické rodiny. Jeho otec Josef Rychetský hájil v roce 1956 komunistického soudce Karla Vaše, strůjce řady justičních vražd. Jeho matka JUDr. Eva Rychetská, narozená 18. 9. 1912, evidovaná jako agentka pro boj s vnitřním nepřítelem, číslo agenturního svazku 24239, pracovala v právním odboru Kanceláře prvního komunistického prezidenta Klementa Gottwalda. (Její podpisy najdeme pod zamítnutými žádostmi lidí, žádajících o milost před popravou). Skončila zde až v roce 1969."

Teď ČT. Zaujalo mne vyjádření pana ředitele Dvořáka na dotaz publikování platů zaměstnanců ČT, které znělo: "Nejsem si jistý, že česká společnost je na takovouhle situaci připravená. Jedno je právo na transparentnost, a druhé právo je na ochranu osobnosti.“

První věc - nejsem zastánce odkrývání platů a jiných majetkových položek (slavná transparentnost) u žádného veřejného činitele!

Druhá věc - pan Dvořák je se svým výrokem velmi arogantním člověkem. On ví, že my nejsme na to připraveni!:) Asi zapomíná, že jsou všichni, i do jediného kabelu v ČT, placeni našimi penězi, které nám "kradou" podle zákona, samozřejmě. No, spíše si myslím, že se velmi bojí, aby ho ta nepřipravená společnost nevynesla v zubech za to, kolik tam berou peněz.

Také se mluví o hrozbě zestátnění České televize. Větší hloupost jsem dlouho neslyšel. Vždyť to platíme my z našich peněz. Jaký je tedy rozdíl mezi transferem našich peněz na účet ČT (dle zákona) a transferem peněz do státního rozpočtu (dle zákona), pro nás občany žádný a oboje nazýváme státní. Bojí se, že kdyby šly peníze ze státního rozpočtu, o jejichž výši by rozhodovali v poslanecké sněmovně, nedostali by možná tolik. Oni si tam ale vymyslí všechno, když se začíná ukazovat jak "nestranné" je to veřejnoprávní médium. Kopali, koupou a budou kopat, dokud půjde o jednoduše vybrané peníze z našich kapes. Snad si jednou ty prsty ukopnou!

Viděli jste rozhovor z minulého týdne s Ministrem zahraničí Ruska Lavrovem a reportérem BBC Sackurem? Na youtube ho najdete. Nepřijde Vám ten reportér takový, jak to říct... zaujatý, arogantní, neobjektivní, nevychovaný, hluchý, svazácký...?

Ohledně lidských práv z Atlasovy vzpoury: "Novodobí mystikové vám dnes podsouvají falešné dilema vlastnická práva versus lidská práva, jako by jedno mohlo existovat bez druhého. Je to jen poslední pokus o vzkříšení starobylé doktríny tělo versus duše... Doktrína, že lidská práva jsou nadřazena vlastnickým právům v podstatě říká, že někteří lidé mají právo vlastnit jiné. A jelikož lidé neschopní nemají co nabídnout těm schopným, prosazuje tato doktrína právo neschopných vlastnit své úspěšnější spoluobčany jako svá hospodářská zvířata."

 

 

Autor: Radek Ketzl | úterý 24.4.2018 11:01 | karma článku: 39,55 | přečteno: 1789x
  • Další články autora

Radek Ketzl

Bez voleb a s koncentráky v Německu

Již před březnem 2020 jsme nežili ve svobodné společnosti. Můžeme říci, že jistá míra totalita byla i před tím. Politici však využili koronavirus ve svůj prospěch a náš život nabral jiný rozměr.

18.2.2021 v 12:39 | Karma: 19,33 | Přečteno: 474x | Diskuse| Politika

Radek Ketzl

Napsal jsem Babišovi prosbu

Zoufalství se o mě pokouší. Zavřou nás znovu? Na jak dlouho? Budeme mít na provozní náklady? Budeme mít na splátky úvěru? Budeme mít na to, abychom nahradili rozbitou postel, světlo v hotelovém pokoji?

14.12.2020 v 11:59 | Karma: 19,60 | Přečteno: 876x | Diskuse| Politika

Radek Ketzl

Podařilo se jim to

Našli si důvod, kterým nás začali ovládat. Někteří jsou obětní beránci, někteří (jako Hamáček a spol.) to dělají za jediným cílem, ovládnout nás.

10.12.2020 v 11:00 | Karma: 27,62 | Přečteno: 841x | Diskuse| Politika

Radek Ketzl

S Covidem k totalitě

Cesta k totalitě vydlážděná jak jinak než dobrými skutky našich hodných a tvrdě pracujících vládních představitelů. Za přikyvování občanů a médií.

23.10.2020 v 10:21 | Karma: 16,48 | Přečteno: 336x | Diskuse| Politika

Radek Ketzl

Nejsem majetkem státu!

A přesto mám pořád pocit, že někde v Katastru občanů ČR mám v kolonce Vlastnické právo napsáno "Stát (Vlády) ČR".

4.2.2020 v 13:54 | Karma: 33,52 | Přečteno: 1138x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Zatkněte propalestinské levicové fašisty, vyzývá demokratický kongresman

25. dubna 2024  20:44

Demokratický kongresman Adam Smith označil propalestinské demonstranty za „levicové fašisty“ a...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1228x
Podnikatel

 

Seznam rubrik