Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zimní sezóna v Peci pod Sněžkou

Pomalu se blíží ke konci. Asi tak stejně jako pravicové strany a svoboda v naší zemi. V listopadu snad přijde další (já říkám, že nám padají peníze, když padá sníh). Snad to bude i s těmi stranami podobně...

Po této zimní štaci jsem hrozně rád, že "den má 24 hodin", jinak by se to nedalo stihnout:)

Začalo to celkem dobře, zaměstnanců plno (v porovnání s minulým rokem). Až na jednoho kuchaře, který nám v den nástupu oznámil, že na to doslova "se..". Sníh si dal načas, ale peníze přece jen začali padat, ale až okolo 8. prosince. Během pár dní napadlo tolik sněhu, dokonce se udělal dobrý podklad (trochu stálo a zmrzlo), že jsme mohli rozjet vlajkovou loď naší flotily, Kässbohrer Pistenbully dvoustovku s kabinou na transport osob k nám na hotel. Vepředu má radlici a vzadu "plácačku":) Má své roky za sebou, ale je to stará krasavice!

Těsně před začátkem plné obsazenosti jsem se musel rozloučit s dvěma kolegy z restaurace - jeden popíjel z flašek, když jsem se zrovna nedíval a druhý doslova snídal s hosty u stolu. No, trefil by jednoho šlak... Samozřejmě jsem byl ten špatný já, ale co... Říká se tu, že když přežiješ svátky a Silvestr, pak to půjde už. 

Svátky a Silvestr jsou nejnadupanější dny v roce, poptávka je tak vysoká, že můžeme prodávat ceny za pokoj jako v Praze, podobně i dva týdny v únoru, kdy se kříží jarní prázdniny u nás s Německem.

Již jsem chtěl hodnotit sezónu jako celkem dobře povedenou, ale naše stará krasavice se polámala, tedy někdo ji polámal. Snad to vyjde na pojistku, jinak je to pálka. No, a před pár dny mi účetní poslal vyčíslení odvodu DPH za únor. Malý hotýlek v horách a mám to za 244 tis. Kč. Tržby byly opravdu pěkné, člověk ví, že se to odvést musí, má to přeci v rozpočtu, který jsem dělal minulý rok. Ale stejně. Té práce, kolik úsilí stojí si vydělat tisícovku natož těch 244 tis. Ale z okna pryč byrokratům.

Uspokojit hosty. To by taky šlo. Najít zaměstnance/kolegy, kteří by Vám pomohli uspokojit hosty. Jdete do podnikání s nějakou představou jak na to. Snažíte se pro to nadchnout ty nové kolegy, ale neúspěšně. Moc lidí to nezajímá, v Praze se pár našlo, ale tady v horách, na plac je to špatný (máme i starší hotel, tak možná proto). Nicméně ok řekl by si jeden, je to součást "byznysu". To, že se neumí většinou chovat, mají exekuce, kterým se vyhýbají platit jako čert kříže, nemají kde bydlet, ale jak vést hotel to mají plnou pusu a ještě Váš pošlou do patřičných mezí a nazvou Vás čůr...., samozřejmě smskou, do očí to neřeknou:) Ale pořád dobrý, je to součást. Můj výběr.

Občas uslyšíte jak se řeší exekuce a jaká je to tragédie, že úplně nevinní a bezmocní lidé mají exekuce a vševědoucí pan JUDr. Kněžínek jim chce pomoci se dostat z pekla, do kterého je uvalil nelidský kapitalismus. Řekněme, že hory jsou pro toto specifickými. Ale je to nejen na horách, ale v hotelnictví a především v gastronomii obecně. Lidé se sem jedou schovat před exekucemi. Chtějí pracovat na černo, aby je exekutor "nenašel". To je normální praxe. Zaměstnavatelům to moc nevadí, protože jako každý (racionální jednotlivec) chce ušetřit (minimalizovat odvody státu - zdanění práce) a peníze jim vyplácí na černo. Nenažere se ani stát, exekutor a ani věřitel. Jak jednoduché řešení by to bylo, kdyby paní JUDr. Schillerová chápala realitu a nežila ve své levičácké bublině. Zrušením superhrubé mzdy, snížením hrubé mzdy a snížením DPH nebude mít zaměstnavatel motivaci vyhýbat se HPP (tedy odvodu nesmyslného zdanění práce) a nepřiznávat tržby. Dále, proč by měl stát "legalizovat" nesplácení dluhů? Ty úvěry a podobné si lidé vybírají dobrovolně. K čemu povede systém, kde víte předem, že splatit dluh nebudete muset. K většímu zadlužení.

Ve většině případů si lidé za své exekuce mohou jen a jen sami. Potkal jsem jich dost a tak 1 člověk z deseti spadl do exekuce nevlastní vinou. Ostatní to jsou "grázlíci", kterým nyní stát zlegalizuje jejich nezodpovědnost (chce se mi napsat průsery). Nechápu.

S táťkou si od začátku mého podnikatelského dobrodružství děláme srandu, že když to finančně neutáhneme jako hotel, tak s toho uděláme bordel, že ten se určitě vyplatí. A vida, oni nám to ti socialističtí inženýři chtějí zdanit a regulovat již taky. Nevím, jestli jste viděli rozhovor na Primě s pirátskou poslankyní Richterovou a Jaklem, pořad to byl Bez cenzury, ale po shlédnutí jejího představení, by měli voliči Pirátů strčit hlavu do písku. 

Ano, zdaněním prostituce a její regulace pomůžeme ženám (řekla paní poslankyně - jak genderově nevyvážené) k lepšímu životu tím, že budou moci žádat o hypotéku, budou více v bezpečí před svými klienty a nemocemi, a vůbec jim to pomůže zařadit se do normálního života. No nevím, jestli prostitutka z Václaváku potřebuje hypotéku, ale tenhle návrh je důkazem, že se svět zbláznil. Jo, a smějí se nám až v Bělorusku, kde to mají v hlavních zprávách, očividně ani socialista Lukašenko by to nevymyslel. Nevím, jestli Piráti cílí na voliče z tohoto byznysu, ale v rámci poznání voličů by si mohla danou "profesi" paní poslankyně zkusit a možná by zjistila nereálnost jejího návrhu:)

Po více než půlroce mám také za sebou hon na čarodějnice ze strany hygieny. Neměl jsem v pořádku vodu a že mohou umírat batolata a důchodci, ale o tom jsem již psal. Celkově mě ten jejich hon stál cca 80 tis. Kč, největší položkou byl chlorátor a jeho montáž. Když jsem platil fakturu za danou montáž, vzpomněl jsem si na danou směrnici, která upravuje jak má voda vypadat, jenž byla převzata z Bruselu, kroutíce nechápavě hlavou, jak mohou ti naši politici všechny ty nesmysly z EU přebírat a schvalovat bez domýšlení důsledků... A před pár dny VKml. to vyjádřil v Poslanecké sněmovně radikálnějším přirovnáním. Ta smršť kejhavých hus. A ODS ho chce vylučovat z Poslaneckého klubu. Zakladatelé ODS již delší dobu prohlašují, že směřování politiky ODS jde eurohujerskou šlépějí. Souhlasím. Vedení ODS se ohrazuje, že se původní zakladatelé odchýlili od stanov ODS. Smutné. Měli jsme pana Fialu na Republikovém sněmu jako hosta. Mluvil asi 10 minut a když skončil, nevěděl jsem přesně, co si z jeho projevu odnést, ale nakonec jsem si něco odnesl. Začal mi někoho svým projevem připomínat a to Sobotku z ČSSD. Z něj také vycházely prázdné floskule. 

Od úterý se do Pece vrátila zima. Mrzne a chumelí. Když máme naší starou krasavici nepojízdnou, pro naši čtyřkolku je to ráj, pásy zabírají a do strmého kopce Javoru si to pěkně jede. Rychlým vozítkem to nazval ředitel skiresortu, když jsem se hnal po sjezdovce:)

Snad zdravý rozum nezamrzl Norwegian Nobel Committee. Pamatujete si tu ekologickou aktivistku, školačku, která vystoupila na Světovém ekonomickém fóru v Davosu? Její jméno je Gréta Thunbergová. Byla nominována na Nobelovu cenu za mír za boj proti změnám klimatu. Ale co můžeme očekávat po Obamovi a EU?!  Na aktuálně.cz je zmínka o její nominaci norskými poslanci z levicové strany. Připojuji jejich odůvodněni: "Nominovali jsme Gretu, protože klimatická hrozba je možná jednou z nejvýznamnějších příčin válek a konfliktů." Všichni zúčastnění by se měli podívat do zrcadla a uviděli by ty největší hrozby.

Dnes nám přijíždí velká skupina. Firma pozvala své zaměstnance na teambuilding, poslední náročnější dny této zimní sezóny.

Dnes bychom si také měli připomínat 15. března 1939. A to mediální ticho. Na twitteru nic, na facebooku nic. Zvláštní. Srpen 1968 byl všude, březen 1939 nikde. Vzpomeňme si, že hrozila likvidace československého národa a naší státnosti. Hrozila od nacistického Německa. 

Dejme si pozor na to Německo. Již M. Thatcherová se obávala sjednoceného Německa a ani na oslavy sjednocení tehdy nedorazila, protože věděla, že by je pokazila. 

 

 

 

Autor: Radek Ketzl | pátek 15.3.2019 10:34 | karma článku: 12,09 | přečteno: 347x
  • Další články autora

Radek Ketzl

Bez voleb a s koncentráky v Německu

Již před březnem 2020 jsme nežili ve svobodné společnosti. Můžeme říci, že jistá míra totalita byla i před tím. Politici však využili koronavirus ve svůj prospěch a náš život nabral jiný rozměr.

18.2.2021 v 12:39 | Karma: 19,33 | Přečteno: 474x | Diskuse| Politika

Radek Ketzl

Napsal jsem Babišovi prosbu

Zoufalství se o mě pokouší. Zavřou nás znovu? Na jak dlouho? Budeme mít na provozní náklady? Budeme mít na splátky úvěru? Budeme mít na to, abychom nahradili rozbitou postel, světlo v hotelovém pokoji?

14.12.2020 v 11:59 | Karma: 19,60 | Přečteno: 876x | Diskuse| Politika

Radek Ketzl

Podařilo se jim to

Našli si důvod, kterým nás začali ovládat. Někteří jsou obětní beránci, někteří (jako Hamáček a spol.) to dělají za jediným cílem, ovládnout nás.

10.12.2020 v 11:00 | Karma: 27,62 | Přečteno: 841x | Diskuse| Politika

Radek Ketzl

S Covidem k totalitě

Cesta k totalitě vydlážděná jak jinak než dobrými skutky našich hodných a tvrdě pracujících vládních představitelů. Za přikyvování občanů a médií.

23.10.2020 v 10:21 | Karma: 16,48 | Přečteno: 336x | Diskuse| Politika

Radek Ketzl

Nejsem majetkem státu!

A přesto mám pořád pocit, že někde v Katastru občanů ČR mám v kolonce Vlastnické právo napsáno "Stát (Vlády) ČR".

4.2.2020 v 13:54 | Karma: 33,52 | Přečteno: 1138x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1228x
Podnikatel

 

Seznam rubrik