Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Dlouhá léta jsem si pokládal otázku, jak bylo možné, že totalita zvítězila. Ovšem mě jaksi nenapadlo, že toho budu svědkem. Dnes to už chápu."

0 0
možnosti
Foto

Evropská komise jasně řekla, že daný fond nesupluje obranné výdaje konkrétních zemí. Jen má ušetřit peníze společným vývojem a výzkumem a sjednocením daných systémů. V EU máme odlišných 178 zbraňových systémů, v USA jen 30? 17 druhů bojových tanků, v USA jeden atp. Máme vše zbytečně roztříštěné.

1 0
možnosti

Jo, to bylo i v RVHP ne? Slyšela jste něco o vývoji tanků mbt-70, společný projekt USA a Německa. Toto by mělo byt varováním, že projekt, který se dělá ve více absolutně rozdílných zemích je odsouzen k zaniku. U F-35 to pochopili, globální letadlo. Prostě vše v USA a ostatní jen financuji. Kam to vede opět vime. A teď, kdo rozhodně, kdo ten projekt bude dělat a kde? A které se pak zruší? Airbus jako příklad neprojde, není to prakticky společný EU projekt. Pouze roztříštěná výroba, která jen přináší zdražení. Co to udělalo s A-380 (kabeláž) víme. Navíc, proč by si ČR kupovala třeba Eurofighter? Jaký společný výzkum a vývoj? To mají Svědí zrušit vývoj Grippenu? Máte desítky podniku, jen v Čr byste vyrobila polovinu kvalitních systému pro potřeby ACR. Takže sjednocením systému uděláte jediné: někde výrobu a vývoj musíte zrušit a přesunout jinam. Konkurence nebude. Jediné nás čím se dá uvažovat, že budou systémy kompatibilní, munice, datalinky, ale to už dnes díky NATO je. Ale ve Finsku se hodí absolutně jiná technika než napr. v Řecku. Udělat něco, co splní požadavky všech vede k tomu, že výsledný produkt nevyhoví nikomu. Nebo bude neskutečně drahy.

2 0
možnosti

Totalita a arogantni drzost neomarxistickeho Nejvyššiho politbyra Ústredniho vyboru evropske júnyje je zarážející.

6 0
možnosti

především ANO v jednotě je síla...a jaká, jen se podívejte na jednotu armády USA...a jaká je to síla a přitom se jedná o 50 států,,,a podívejte se na SRN, kde je to 16 států a mají společnou armádu...a co na tomto konceptu přesně nechápete?

EU má 27 až 28 členských států a proto by bylo navýsost logické, kdyby tyto státy dohromady vytvořily fond , do kterého budou všichni přispívat a ze kterého se bude financovat JEDNOTNÁ EVROPSKÁ ARMÁDA... tak jak to dělá USA....

EU je ekonomicky nejlepší na světě, ale nemá žádnou vyjednávací sílu, protože nemá svou armádu a protože se nechá chránit USA a USA mají občas jiné zájmy než chránit Evropu...ostatně my Evropané, jsme USA povolili,aby nás bombardovali...a ještě hůře, pomocí rafinovaných diplomatických triků, spolupráce SRN a USA dala vzniknout válce Srbů proti Slovincům a Chorvátům...tedy ...opět my Evropané jsme byly manipulováni k tomu abychom proti sobě bojovali a tuto situaci vytvořily USA....a ti nás mají chránit?

A krom toho vždy to bylo tak, že je nutné se bránit proti největší možné síle...a protože se my Češi svou velikostí a ekonomickou schopností nikdy nebudeme schopni se ubránit USA , musíme si najít nějaký jiný systém a ten je SPOLEČNÁ EVROPSKÁ ARMÁDA POD JEDNÍM EVROPSKÝM VEDENÍM....tedy veliká a mocná armáda....

a skutečně si myslíte, že USA byly dříve SSSR, JEN PROTO, ŽE MAJÍ JEDNOTNÝ FOND NA FINANCOVÁNÍ ARMÁDY? to je poněkud hodně nedomyšlené.

0 8
možnosti

Když u pana Bartoše nahradíme slova: Evropa, Evropané, Evropský slovy: soudruh, RVHP, Varšavská smlouva, můžeme se směle vrátit do roku 1988 a nechat vytisknout v Rudém Právu. Zasadni, ale opravdu zásadní rozdíl mezi EU, USA a Německem je, že EU absolutně netvoří homogenní celek. Jeden jazyk, podobné zvyky, jediná kultura (či hodně podobná) atd. A podobná dějinná pospojitost a vývoj (pokud nemyslíme války..). A tady přesně musí přijít ten Evropan. A dozvíme se konečně, co to ten Evropan je? Za další, dobýt Evropu frontálním útokem je prakticky vyloučené. Valky se dělají kvůli zdrojům (hlavně), ta nám nehrozi, zdroje nemame. Kvůli prostoru, ten je malý. Kvůli nabozenstvi-zde netřeba pokracovat. Kvůli ekonomice, což v případě zničení frontálním útokem nepřipadá v uvahu. A hlavně, proč to dělat tak, kdyz právě těmi pitomostmi, které EU predvadi, není nutné útočit frontálně, ale zevnitř? Takže armáda EU je sice pěkná myšlenka, nerealizovatelná (nebo nefunkční) a hlavne postrádající smysl. Pouze cuc peněženek. Za domnělou ochranu...Ono udělat to tak, že v EU bude každý stát mít silnou armádu, které budou spolupracovat podobné jako NATO by bohaté stačilo.. ty veliké a mocné armády...

4 0
možnosti

Já nechápu, co na tom nechápete a co Vám přijde špatně? Však, duplicity odstraníme ideálně tak, že státní rozpočet se přesune rovnou celý do Bruselu. Nákup všeho zase bude probíhat pouze v Bruselu. Tam totiž jsou nejchytřejší a nejlépe vědí, co třeba Olomoucký kraj potřebuje, to jste nevěděl?. Kolik jednotlivé kraje (státy už nejsou třeba a je možné je zrušit) dostanou, bude dle spravedlivého klíče. Podobně jako dotace do zemědělství. Jednou si kraj vyjedná a konec,smůla. Zavedou se další daně, Evropské. Zadotuji se další miliony nesmyslů, tedy dokud ještě nějaké peníze v EU budou a nepadnou na mandatorní výdaje. Na začleňování nezaclenitelneho, pobídky a podporu nekonkurenceschopnosti. Společná armáda, společně daně, důchodovy systém, společná zdravotní politika atd. Jen to má drobný háček, k tomu je třeba stvořit toho Evropana. Protože např. Řek, Fin, Němec, Španěl a Rumun mají naprosto rozdílnou povahu, návyky, pracovní morálku atd. Takže se udělá zase dle spravedliveho klíče (už jsem o něm psal) podle kterého se určí, kdo a jak bude čerpat, jaký mít důchod,jakou placenou operaci. To nám na chvíli toho Evropana nahradí. A nebojte, pak se ten Evropan sám stvoří, podobné jako soudruh. Jednoduché.

Za článek karma

S pozdravem

MZ

7 0
možnosti

R62a38d49e78k 22K35e47t73z32l

13. 6. 2017 16:36

Perfektně doplněné!

1 0
možnosti

D19a60v79i45d 17V15l49k

13. 6. 2017 16:01

Tak to je takový nadávací, prudící blog na EU jakých jsou tady tisíce. Vlastně je to o ničem, všichni jsou podle Vás neokomunisti a svobodu si vzít nedáme a taky tam pěkně kecáte a vymýšlíte si koniny. A strašíte režimem o kterém nevíte nic, protože jste ho nezažil, takže to nemůžete srovnávat. Prostě chcete dostat vysokou karmu, tak jste zanadával na EU. Určitě Vám to Ti spolehliví EU-bijci odkliknou, ale ten blog bude furt o ničem. Já vlastně nechápu, jaký má smysl to psát a ještě se zbytečně rozčilovat??? Tak sorry snad příště, dneska bez Karmy:-(.

2 9
možnosti

Ma to podobný smysl psát, stejně jako Vaše blogy... A blogy kohokoliv jiného. To že jich je tisíc..Tak ať. Stále asi málo.

10 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1228x
Podnikatel

 

Seznam rubrik