Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pokud se vám nelíbí žít ve společnosti, proč už nejste na osamělém ostrově....uvědomte si,, že jen díky tomu, že je nás hodně a že můžeme mít dělbu práce a tím i specializaci a tím i naši vysokou životní úroveň....takže vy můžete kolektivu, který tak haníte, poděkovat za svou životní úroveň.......na osamělém ostrově byste si takto nežil.........

plánovat se musí, to vám řekne každý,kdo něco v životě udělal, co trvalo chvilku déle.........když chcete postavit barák, musíte plánovat.....když budete nakupovat firmy, musíte plánovat, plán totiž odlišuje lidi od zvířat, která staví svá stavební díle bez plánu, jen pudově....

A právě tak musí plánovat i armáda svůj útok, svá cvičení a nákupy výzbroje....a přesně tak musí i plánovat stát....může totiž ufinancovat jen to na co vybere daně...a to chce odhady a plán...a spousty informací...asi jste o plánování nikdy pořádně nepřemýšlel...........

0 4
možnosti
Foto

Pane Bartoši, jako vždy jste nic nepochopil. Stejně tak totálně nechápete co je to tržní hospodářství. Chápu, že jste takový brouk pytlík, všechno ví, všechno zná, všude byl a kde nebyl má strejdu.

3 1
možnosti
Foto

A centrální plánovač nepotřebuje ke svému rozhodování všechny informace, stačí mu, že má kritérium pro své rozhodování, např. bezpečnost státu.

0 0
možnosti
Foto

Je jediným zájmem jednotlivce vybrat si chamtivě, protože jen tato varianta výběru mu umožňuje jeho vlastní přežití na úkor ostatních.

A upozorňuji, že ve svém základním díle Zákonodárství, svoobda atd. se Hayek odhalil jako kolektivista.

0 0
možnosti

R61a51d17e81k 33K65e10t14z37l

18. 7. 2017 16:07

Pane Řezníku,

a to je právě ten omyl. Člověk si nevybírá chamtivě, ale dle vlastního zájmu (chamtivost a sledování svého zájmu je rozdíl). A navíc není to na úkor ostatních, ale naopak z toho benefitují ostatní.

Že by Hayek se odhalil jako kolektivista? Tomu nevěřím, ale knihu si přečtu, mám ji další v pořadí. A Vy si ji taky zatím přečtěte ještě jednou... Asi jste to nepochopil.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS