Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zase jsem si ten svůj článeček neuchytil, a tak se s ním mohu rozloučit! Není!

Ostatně jen základní informace, že václav Klaus se opět snaží, aby byl následovníkem Miloše. Chraň nás Pán Bůh většího neštěstí!

2 0
možnosti

Rv

Článek je podivný svým útočným stylem a lehce mi připomíná články proruských serverů, které zahlcují náš prostor. Nevnímám jej jako souboj o liberální demokracii. Spíš jej vnímám jako ohrožení liberální demokracie! A článek dělá dojem, že bude pravda, že po vzoru Vladimíra Vladimíroviče Putina bude Václav Klaus opět usilovat o post prezidenta. Chraň nás Pán Bůh horšího neštěstí! :-)

1 1
možnosti
JR

J55a76n 80R58á75ž

3. 7. 2018 11:54

Je zajímavé, že jakmile některá skupina začne operovat s nějakým přídavným jménem u slova demokracie, vždy se jedná o snahu změnit demokracii v totalitu.

Můj táta dostal "umístěnku" do Tábora nucených prací jako nepřítel lidově demokratického zřízení a dnes mám dojem, že by někteří budovatelé liberálně demokratického systému udělali rádi totéž ze svými názorovými odpůrci. Alespoň to z jejich postojů vyplývá. Demokracie je jedna a každý kdo tomuto výrazu dává nějaký "přílepek" není skutečným demokratem.

2 1
možnosti
PK

Sociolog Petr Hampl řekl v debatě mj i toto: ,,

Myslím, že moc elit bude slábnout. Bude přibývat vnitřních konfliktů mezi různými skupinami elit. Politická korektnost postupně rozloží jejich vlastní schopnost efektivně jednat. Dramatická politická změna je tedy na cestě, ale budeme potřebovat ještě hodně trpělivosti. A je zapotřebí, aby vlastenecká strana byla dobře připravena na okamžik, kdy oslabení elit otevře příležitost ke změně".

1 1
možnosti
Foto

Tak. Jen podoba ,,vlastenecké strany" může být velice různá;-)

0 0
možnosti
Foto

R^ To ,,desatero" je skvělé;-)

2 1
možnosti
JB

J97a46n 31B75u57r40d33a

3. 7. 2018 10:21

Ten Klausovský důraz na demokratickou demokracii je hrozně divný. To zřízení, co se zde snažíme mít, je většinou označováno jako (moderní) demokratický právní stát. Je nabíledni, že požadavky právního státu můžou být v rozporu s požadavky demokratického státu, proto se dělají ústupky tu tomu, tu tomu. Fetišisace jednoho z těchto dvou aspektů nepomůže ničemu a nikomu.

Desatero Milana Badala je naprostý nesmysl a krásný příklad nečestné diskuse. Snad by se dalo diskutovat o bodech 3 a 5, že na nich něco může být, to ostatní je nepravda a ohýbání diskuse nečestnými ad hominy. Je to vlastně strašně komické - strana, která sama sebe pasuje do pozice ublížených a utlačovaných, se kterými nikdo nevede čestnou diskusi (kterou by oni přeci vyhráli!) sama diskutovat naprosto neumí a uchyluje se k takovýmhle podlostem.

3 1
možnosti
Foto

Ono desatero je humorná nadsázka, což je v článku i uvedeno. Ovšem neliší se od současné reality, což až tak k smíchu není;-)

3 0
možnosti
MJ

Moc se mi nelibi to michani liberalni politiky s tim co se ted kristalizuje. Jak pisete "klasicky" liberalismus, ke kteremu se v zasade hlasim ma hodne daleko od toho, co se dnes s liberalismem deje. Ja jako liberal uprednostnuji urcite ekonomicke a socialni usporadani, ktere je podle mne vhodnejsi, nezli konzervativni.

To co tu popisujete je spise neo-liberalismus, nebo ten lidovy liberaismus. S klasickym liberalismem to ale nema vubec nic spolecne.

Jinak do znacne miry souhlasim s tim co pisete.

Na druhou stranu se ale musim zeptat, jaky si myslite ze ma vlyv na neoliberaly, kdyz se jim vysmivate zminenym desaterem? Kolik jich presvedcite ze jejich nazory jsou nekonzistentni a nelogicke? Neni vysmivani se z druhe strany ta sama strategie kterou pouzivaji neoliberalove?

Ja myslim ze i kdyz je to narocne, tak jedinou strategii jak zmirnit soucasnou polarizaci je dialog. Trpelivy a konstruktivni. Dialog kde je nutno poslouchat druhou stranu a pochopit, proc maji tak divoke nazory.

1 0
možnosti
Foto

Nelze vést dialog s hluchoněmými, pokud neovládáte znak. řeč, ergo probíhající nikoli u kecpultů, ale v kuloárech;-)

1 0
možnosti
JK

Příznivec Klausovi demokratury a především Předseda Pardubického kraje (asi záměr ve slovosledu, zní to lépe, že ano). Chápete, že váš idol prezident "Stopené pero" myslí jen a jen na sebe a aby na něj něco neprasklo tak pardónoval kamarádíčky desperáty. Když VK mluví, demokracie pláče.

1 1
možnosti
ZJ

Když chybí argumenty, tak se uráží.

Počkejte, až na Vás praskne, jak jste často u Chocholouška. Bude to určitě dříve, než Klausovi desperáti.

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS