Radek Ketzl

Ranní pondělní komentář o zoufalství v tomto světě

19. 06. 2017 11:05:12
Vezmu to krátce, co mi tak utkvělo v hlavě za posledních pár dní a nad čím zůstává rozum stát. Tedy, vše při starém, socialistickém.

Nejdříve se podíváme na domácí scénu.

Po Babišovi je trochu v médiích pusto. Naopak na sebe upozorňuje ČSSD - pan Sobotka se chce vzdát postu předsedy strany, ale premiérem zůstane. Pan Zaorálek se bude o vedení strany dělit s panem Chovancem. No, je to celkem jedno, to si musí vyřešit kluci mezi sebou.

Co, ale vyrazilo dech je prohlášení Předsedy Senátu Parlamentu ČR na sjezdu odborového svazu Kovo v Olomouci: "Je tu velká skupina lidí, kteří pracují jako OSVČ a nejsou z národohospodářského hlediska efektivně využití." Dále argumentoval, že zvýšení odvodů těmto "pseudopodnikatelům" by znamenalo skončení činností těchto lidí, kteří by mohli následně jít pracovat do zaměstnaneckého poměru, což by vyřešilo nedostatek pracovní síly v podnicích. Další kolektivistický ekonom.

Potřebuje tento výrok nějaký komentář, není to do očí bijící socialismus? Ale už vím, co by pan Štěch vyřkl v dalším kroku, kdyby toto socialisti provedli... Něco ve smyslu: "Tyto podniky vykořisťují své zaměstnance! Tu nadhodnotu, co dělníci vytvářejí musí dostat zpět, a ne kapitalista! Znárodněme všechny podniky!" Pan Štěch se pak omluvil za svůj výrok. Asi mu došlo, že je ještě brzo na podobné výroky, společnost ještě asi není připravená. Prý ho mají zbavit funkce, křičí média. Neřekl bych, že to by to pomohlo - v členské základně bude většina takto smýšlejících.

V roce 2013 prohlásil stínový ministr financí Mládek, že "Živnostníci parazitují na zaměstnancích". Poté přišel pan ministr Babiš, který označil všechny podnikatele (kromě sebe samozřejmě) za zloděje. A třešničku na dortu nasadil zmíněný Štěch. Ach jo...

Četl jsem komentář Miroslava Macka, kde se psalo, že Česká republika odvádí do EU přibližně 50 mld Kč za rok. Pokud bychom tuto částku rozdělili mezi 6 258 obcí (samozřejmě by muselo záležet na počtu obyvatelů), průměrná roční rozdělená částka by byla 8 miliónů Kč. Nebo úplně nejlépe, vydělme to počtem obyvatel a každému z nás by zbylo v peněženkách 4 739 Kč. A navíc, žádné dotace a z toho plynoucí korupce, zlodějna, atd. Nezní to hezky?

WHO ocenila náměstkyní ministra zdravotnictví Lenku Tesku Arnoštovou za protikuřácký zákon a obdrží "Cenu Světového dne bez kouření 2017". Pro zasmání a pro uvědomění si významu této organizace a cílů těchto sociálních inženýrů.

Náhodou jsem si všiml, že zde existuje jakýsi "Česko-německý fond budoucnosti", který má za úkol "pomáhá stavět mosty mezi Čechy a Němci". V roce 2015 hospodařil s 80 261 624 Kč. Jen se mi tam nezdají jakýsi výdaje na sociální projekty a podporu menšin ve výši 2,9 ml. Kč a třeba v roce 2014 bylo vynaloženo 590 tis. Kč na drogovou prevenci. Spíše to vypadá, že daný fond překračuje svou vymezenou působnost. Spíše by třeba měl tento fond vytvořit most se sudetskými Němci, kteří stále požadují náhrady po České republice.

Ze světa:

"Dodávka opět zabíjela v Londýně" Tož titulky zaplavily náš internet. Prý se stále vyšetřuje, zda šlo o teroristický útok. Tentokrát to vypadá na bělocha, který najel do muslimského obyvatelstva, před mešitou. Počkejme si na vyšetřování. Ale asi si najdu nějakou literaturu o občanských válkách s náboženskými motivy.

Řecko má schválenou další půjčku ve výši 280 miliard korun. Nějak se mi zdá, že Řecko již není vedeno svojí vládou, ale Mezinárodním měnovým fondem, vedenou paní Lagarde, který diktuje Řecku, jaké reformy provést ve své zemi. Paní Lagarde prohlásila: “I strongly believe that use of the AIP procedure will enable the IMF to leverage both reform and debt relief. It will give confidence to creditors to disburse to Greece under the ESM program in July—thus reducing a potentially serious stress on the Greek economy—and it will give confidence to investors on the prospects for the Greek economy to grow and its people to prosper. I hope that the discussion over specific debt relief measures can soon be brought to conclusion.” Tentokrát to už určitě pomůže. Světlým zítřkům zdar!

V jedné reportáži na parlementnilisty.cz jsem se dočetl, že paní Angel Merkel (původním jménem Angela Dorothea Kasnerová) dojížděla před rokem 1990 do městské části Hilbersdorf na sjezd komunistické strany (Sjednocená socialistická strana Německa), nynější Die Linke, a nebo možná s větší pravděpodobností jako členka vedení Freie Deutsche Jugend. Její politika se od těchto politik minulých neliší. Zajímavé. (samozřejmě, jestli je to pravda)

Ředitel odboru poradců předsedy vlády Vladimír Špidla straší, že kvůli digitalizaci a robotizaci zanikne 53 % pracovních míst. Stačí se podívat do historie lidského pokroku (společenského pokroku) a vzít si učebnici ekonomie, aby bylo pochopeno. Avšak, to by naši socialisti neměli prostor pro další uzurpování moci, nad námi. Oni to inženýři vymyslí za nás.

A poslední? Evropská komise nás žaluje za nerespektování přijímání migrantů na základě Bruselem nadiktovaných kvót. Co si z toho odvodit? Že jsme země, národ, který porušuje evropské hodnoty plné svobody, demokratičnosti a solidarity? NE! To, že nám EU ukazuje svoji pravou tvář a naší pozici v EU - náš názor a postavení pro evropské elity nemá žádný vliv, jsme pro ně "jen" Češi. Nenechme si to líbit, historie se opakuje. Ať to není o nás bez nás! Jen mě ještě napadá, kdyby Evropská komise již měla svoji armádu evropskou, a pokud bychom takto porušovali jejich evropské hodnoty, poslala by na nás tu armádu? Jako se nám stalo v roce 1968? Obávám se, že ano.

Autor: Radek Ketzl | karma: 31.07 | přečteno: 1122 ×
Poslední články autora