Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Ta představa je hloupá.

I dnes existují nepojištění lidé (bezdomovci, cizinci bez pojištění, ..) - a nechá je naše humánní společnost "chcípnout"? Samozřejmě, že ne! Zatímco Vaše nabourané auto na šrotišti klidně nechá.

Máte představu, kolik lidí by si pojistné (zdravotní stejně jako sociální) neplatilo?

Teď popište, kde by se vzaly peníze na jejich léčbu a jejich podporu ve stáří. Díky.

1 0
možnosti
Foto

Ta představa hloupá není. A ty důvody, které uvádíte, jsou jen papouškováním těch co nás olupují skrze daně. Lidé nepotřebují ani lupiče, ale ani vnucené služby, protože tohle vše jim poskytne podnikatelská činnost .

0 0
možnosti
JR

J89a88n 37R91i70c90h88t19e43r

14. 8. 2019 15:48

Částečně s vámi souhlasím, ale jedna faktická poznámka: brutální není ani tak jednání byrokratů, ale zákonodárců. Tam je chyba.

0 0
možnosti
RK

Dobrý den pane Richter,

děkuji za reakci. Však zákonodárce = byrokrat.

Děkuji S pozdravem

Ketzl

0 0
možnosti
JK

No, je to dost radikální, ale počítám, že s tím úmyslem to bylo psáno. Věc se však má tak, že vyspělost společnosti se měří podle toho, jak se dokáže postarat o své potřebné jedince.

Logicky musí v teorii vyhrát kombinace uvedeného, tedy mandatorního příspěvku na stát a příspěvku směrovaného poplatníkem.

Současná složená daňová kvóta je cca 50% z příjmů (za Babiše už o něco víc), když se toho podržíme, tak polovinu platu vrazíme státu a většina ani neprojde naší peněženkou. Dobré by tedy bylo, aby příjem nebyl oholen a celá superhrubá mzda by se dostala k nám do kapsy. Pak nastane šrumec, díky e-občance se přihlásíte na svůj virtuální účet u svého státu a tam zjistíte, že 25% vaší mzdy je mandatorně rozděleno mezi ministerstva na jejich potřeby, připravené programy, placení transparentních vysoutěžených smluv (rovněž volně přístupných), na potřebné jedince a pod. No a dalších 25% musíte přidělit dle uvážení třeba na své připojištění, nebo jiné soukromé zabezpečení, nebo třeba na obchvat vaší vesnice, na vědecký projekt, nebo charitu či kostel, to je fuk, jen povinně rozdělíte těch 25%. Zbytek tedy 50% je vaše jako dnes, prostě výplata.

Vtipné na tomto systému je, že si můžete hrát s procenty i s položkami, které budou mandatorní a které ne. Také priority státních výdajů určí ti co daně platí, ne ti co berou dávky.

Jo, je to taky radikální, předpokládá to plnou digitalizaci státu a ignoruje horentní dotace o kterých rozhodují úředníci, no a co, proto by to mohlo klidně fungovat.

0 0
možnosti
JL

Pane Kucero. Vase posledni veta prvniho odstavce, je prave ten koren problemu.

Vy tvrdite, ze vyspělost společnosti se měří podle toho, jak se dokáže postarat o své potřebné jedince.

Ja tvrdim, ze spolecnost je povina vytvorit podminky pro rozhodovani jedince ve vsech potrebach jeho zivota.

Nebudu rozebirat vasi definici ani svoji. Jen spoleham na vasi inteligenci, ze pochopite, co jsem vam chtel rici.

1 1
možnosti
JH

J59a94n 92H52á19l28a

14. 8. 2019 13:22

Karmu jsem Vám i přes ty hrubky dal:)

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1228x
Podnikatel

 

Seznam rubrik